090-713550 info@zoft80.com

Act! Premium Cloud är samma version som Act! Premium for Web, skillnaden är att Act! Premium Cloud och all data hanteras helt på ett europeiskt datacenter medan Act! Premium for Web installeras på er lokala server.

Act! Premium Cloud är det nya namnet på en tjänst som tidigare har gått under namnet Act! Hosted i USA. Tjänsten är skapad för de som föredrar Software as a Service (SaaS) istället för en egen installation, all data lagras hos Swiftpage (företaget som äger Act!), alla användare har tillgång via sin webbläsare.

När en ny kund registrerar sig för Act! Premium Cloud skapas automatiskt en ny webbsida och en virtuell katalog på en av de servrar som hanterar databasen. En server kan hantera data för flera företag, databaserna hålls helt åtskilda. Denna typ av server kallas Multi-Tenant server.

Kunder som vill hålla sin databas helt åtskilt från andra företag kan beställa det. Orsaken kan vara att man har mycket känslig information i sin databas och man vill ha högsta möjliga säkerhet. Det kan även vara att man har en ovanligt stor databas och vill ha möjlighet att konfigurera servern för detta, t.ex. mer RAM, en instans av SQL etc. Denna form av installation kallas då Singel-Tenant server.

Med en Singel-Tenant server följer att kostnaden för installationen ökar.

Vad är fördelarna med Act! Premium Cloud?

 • Installation. Ingen installation av något program, inte ens en server. Det enda som behöver göras lokalt är att konfigurera webbläsaren och ev. integration med andra program t.ex. e-postsystem.
 • Säkerhetskopiering görs regelbundet och helt automatiskt av Swiftpage. Som kund behöver du aldrig vara orolig för att program eller databas ska raderas oavsiktligt.
 • Uppgradering. Inget behov av att köpa uppgradering av programvaran. Senaste version av Act! används alltid. Ingen tid behöver läggas på att uppgradera användarnas datorer och databasen.
 • Server. Vissa databaser kan vara väldigt stora med kopplade dokument som tar flera gigabyte men med Act! Premium Cloud tar de inte upp någon plats på er lokala server och slöar därmed inte ner den lokala servern. Trots det finns det inga begränsningar när det gäller storlek på databas och bilagor.
 • Tillgänglighet. Alla användare har alltid tillgång till samma information. Inget behov av synkronisering av databaser.
 • Flexibilitet. Det går enkelt att lägga till eller ta bort användare.
 • Kompatibilitet. Behöver aldrig vara orolig för om installationen ska fungera på er server, inga konflikter med befintliga installationer av IIS, inga funderingar kring vilket operativsystem eller vilken hårdvara användarna har.
  • Supportade webbläsare:
   • Internet Explorer 8.0, 9.0, 10.0 och 11.0
   • Firefox 3.6
   • Chrome™ Browser for Windows v44.0
  • Supportade Office produkter:
   • Microsoft Outlook 2007, 2010 och 2013 (endast 32-bitars version)
   • Microsoft Word 2007, 2010 och 2013
   • .NET 4.0

Något annat att tänka på?

Det finns idag några skillnader mellan Act! Premium installerad lokalt och Act! Premium Cloud. Dessa kan du se i detta dokment.

Kom ihåg att med varje ny version av Act! Premium Cloud förbättras funktionerna för att likna de funktioner som finns i lokalt installerade versioner.

Med varje licens av Act! Premium Cloud ingår endast en databas, vilket normalt inte är någon begränsning då de flesta använder bara en databas. Det finns dock möjlighet att köpa till ytterligare databaser vilket bör diskuteras med oss före köp.

Befintliga användare av Act!, som har flera databaser, kan ladda upp sina olika databaser.

Support

Alla användare av Act! Premium Cloud har ett supportavtal med Swiftpage. Support erhålls via telefon, e-post eller webchat.

Utbildning och hjälpdokument

Act! har lagt upp ett antal dokument och video-filmer för att underlätta för nya kunder.

Jämförelse mellan Act! Premium Cloud och lokal installation

 Lokal installationAct! Premium Cloud
Pris per användare3590 kr€ 42 / kr 425 /användare/månad
Initial kostnadBetydande initial kostnad för server och installationIngen initial kostnad eller bindningstid
DatabasMax 10GB per användareObegränsad
SäkerhetskopieringManuell process och investering i programvaraAutomatisk och ingår
VersionKräver löpande uppdateringar och uppgraderingarAutomatiskt den senaste versionen
OperativsystemBegränsat stödOberoende av enhet, används helt via webbläsare
FjärranvändareKräver investering i VPN och andra tilläggVart som helst ifrån med vilken enhet som helst
SupportKostnad för supportavtalIngår


Information om de olika programlicenserna hittar du på http://www.actsverige.se/programlicenser

%d bloggare gillar detta: